Мизерни условия в 5-звезден хотел в Турция
Секция: Туризъм
13 Септември 2019 10:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мизерни условия в 5-звезден хотел в Турция

/КРОСС/ Пореден случай на провалена ваканция в чужбина - този път в турския курорт Дидим. Нулева хигиена, храни с изтекъл срок на годност, скъсани кърпи и чаршафи - на всичко това се натъкват десетки български туристи в 5-звезден хотел, където едноседмичен престой струва 2300 лева на база „ултраолинклузив".

За разочарованието от преживяното в ефира на „Здравей, България" разказа един от потърпевшите - Пламен Христов. Той сподели, че по време на престоя със семейството му във въпросния хотел имало случаи, в които липсвал дори хляб. Санитарните възли, басейнът и основният ресторант бяха изключително мръсни. В стаята ни имаше скъсани хавлии. Затворени бяха кафенета и сладкарници, за които бяхме платили допълнително, сподели Христов.

Впоследствие туристите разбрали, че случващото се е резултат от стачка на персонала в хотела. Те били недоволни, тъй като собствеността на обекта се сменяла и те не получавали редовно заплатите си. От Министерството на туризма потвърдиха тази информация и обясниха, че българите, които вече имат резервации за същия хотел, могат да ги променят или да ги отменят и да получат парите си обратно.

Кадър Нова тв