Студенти от Великотърновския университет бяха на посещение в Московския държавен педагогически университет
Секция: България - Русия
13 Септември 2019 11:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Студенти от Великотърновския университет бяха на посещение в Московския държавен педагогически университет

/КРОСС/ Студенти от Филологическия факултет на Великотърновския университет бяха на двуседмично посещение в Московския държавен педагогически университет (Москва, Руска федерация). Посещението е по договор за двустранно сътрудничество, предвиждащ обмен на студенти и преподаватели по културно-образователна програма.

Бъдещите филолози, водени от ас. Благовест Благоев, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", посетиха българското посолство в Москва и се срещнаха с Н. Пр. Атанас Кръстин.
Посланикът на Р България разказа на студентите за активната работа на Посолството в областта на образованието и културата, за огромния двустранен интерес към изучаването на българския и руския език, както и за увлечението на младите специалисти към художествения превод.

Посланик Кръстин им подари книгата „Написано с въглен", която е сборник от преводи на български и руски писатели и преводачи. По време на престоя си в Московския държавен педагогически университет нашите студенти ще обменят опит със свои колеги и ще се запознаят с езика, традициите и културата на Русия.