27 септември - Ден на отворените врати в АГ отделението на „УМБАЛ-Пловдив"
Секция: Здраве
13 Септември 2019 17:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
27 септември - Ден на отворените врати в АГ  отделението на  „УМБАЛ-Пловдив"

/КРОСС/ На 27 септември 2019 г. от 12,30 ч. екипът на отделението по Акушерство и гинекология в „УМБАЛ-Пловдив" организира Ден на отворените врати. Медиците ще очакват пациентите на 3 етаж, пред Родилна зала.
Бъдещите майки и татковци ще могат да се запознаят с условията в болницата, с реда и необходимите документи за постъпване в лечебното заведение, както и какви са възможностите за обезболяване на раждането. На техните въпроси ще отговарят водещият специалист д-р Семра Халил.

На срещата през август бъдещите майки ни обсипаха с въпроси за Цезаровото сечение, каза старшата акушерка Любомира Тошева, която винаги участва в Дните на отворените врати. Според нея тази "модна тенденция" в областта на ражданията не почива на медицински факти и следователно е редно да отмине. „Всъщност вече се наблюдава една позитивна тенденция - времето, когато едва ли не всички искаха да раждат със секцио заради страха от болката или от увреждане на детето, остава в миналото.

Явно израстваме и успяваме да приемем европейските и световните стандарти, които показват, че Цезаровото сечение не е безопасно нито за майката, нито за плода и трябва да се прилага при строги медицински индикации", заяви старшата.