Задържаха пастора педофил след документиране на престъпленията му
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Септември 2019 13:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха пастора педофил след документиране на престъпленията му

/КРОСС/ Арестът на английския гражданин е извършен на 12 септември след осъществена двумесечна проверка по документиране на престъплението от служители на отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП и служители на ОДМВР-Сливен.

43-годишният мъж е задържан около 06,00 часа сутринта при специализирана полицейска операция в дома си, в сливенския квартал „Надежда". В момента на ареста той бил заварен в едно помещение в присъствието на шест малолетни и непълнолетни момчета. Децата са отведени незабавно в РУ-Сливен и с тях е започната работа с инспектори от Детска педагогическа стая, психолог и разследващи полицаи. В хода на извършените процесуално - следствени действия от жилището и личния му автомобил са иззети компютърна конфигурация, видеокамери и други вещи, имащи отношение към извършеното престъпление.

Английският гражданин е отведен в РУ-Сливен и първоначално е задържан за 24 часа, с постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена до 72 часа, очаква се днес съда да гледа искането за постоянното му задържане.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура - Сливен, като е документирано, че мъжът е осъществявал неколкократно блудствени действия с малолетните жертви от гр. Сливен, на които заплащал, за да не разгласяват случващото се.

Докато е извършвал противоправните си деяния той легитимирал престоя и контактите си с децата от квартала, в който живеел в Сливен, представяйки се за пастор, който проповядва течение на християнската религия.

През седмицата служителите на отдел „Киберпрестъпност" при ГДБОП са задържали още трима мъже с аналогични прояви на територията на София. В понеделник /09.09.19 г/ бил арестуван френски гражданин, служител в кол-център на международна фирма, а днес - други двама български граждани, живущи в жк. „Люлин" и „Сухата река".