Ивайло Найденов поема председателството на сдружение „Храни и напитки България"
Секция: ИКОНОМИКА
13 Септември 2019 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ивайло Найденов поема председателството на сдружение „Храни и напитки България"

/КРОСС/ Ивайло Найденов, генерален мениджър на Монделийз Интернешънъл за България, Румъния и Източна Адриатика, поема председателството на сдружение „Храни и напитки България". Със своя дългогодишен опит в Монделийз Интернешънъл и сектора, в новата си роля, Ивайло ще работи за една по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България в открит диалог с обществото и институциите.

„Да председателствам сдружение „Храни и напитки България" е отговорност. Благодаря за гласуваното доверие на колегите, членове на сдружението. Въпреки силната конкурентна среда в нашата индустрия, чрез сдружението ние вече повече от година работим активно и в пълна прозрачност, не само, за да подобряваме бизнес климата у нас, но и да защитаваме интересите на производители, вносители, дистрибутори и търговци, поддържайки един градивен и отворен диалог с институциите. Смятам, че това е правилният път, и аз, приемайки тази нова роля, мога само да надграждам", споделя новият председател на „Храни и напитки България".

Кариерата си в Монделийз Интернешънъл Ивайло стартира през 2004 г. като част от предшественика на Монделийз - "Крафт Фуудс България". Първоначално е директор "Продажби", а 4 години по-късно става директор "Маркетинг". Той е й първият българин, оглавил българското подразделение на мултинационалния гигант в 25-годишната му история на българския пазар. Като изпълнителен директор на Монделийз България той се съсредоточава върху укрепването на местната организация и стимулирането на развитието на бизнеса. От март 2015 г. е назначен за генерален мениджър за пазарите на Монделийз за България, Румъния и Източно Адриатическо море. В тази си роля днес, той продължава да развива стратегията на компанията „Snacking Made Right", като ръководи бизнеса в региона, съобразно глобалната дългосрочна стратегия на Монделийз Интернешънъл.


За сдружение „Храни и напитки България":

Сдружение „Храни и напитки България" е браншово сдружение, чиито членове са едни от най-големите компании в областта на хранително-вкусовата промишленост в България с общ годишен оборот над 1,5 милиарда лева - Данон Сердика АД, Девин ЕАД, Интерснак България ЕООД, Кока-Кола България ЕООД, Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България АД, Куадрант Бевъриджис АД, Марс Инкорпорейтед България ЕООД, Монделийз България ЕООД, Нестле България АД, Престиж-96 АД, Якобс Дау Егбертс БГ ЕООД, Униливър България ЕООД, Градус АД и Бисер Олива АД .
Основната цел на сдружението е в условията на пълна прозрачност да работи за създаването на по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България, като обедини и представлява интересите на български и чуждестранни производители, дистрибутори и вносители на храни и напитки, на малки и големи компании в отрасла, както и на секторните асоциации.
Сдружение „Храни и напитки България" е пълноправен член на най-голямото браншово обединение в Европа - Food Drink Europe.