МВнР: Код "червено" в района на Югоизточна Испания
Секция: СВЯТ
13 Септември 2019 15:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВнР: Код "червено" в района на Югоизточна Испания

/КРОСС/ Местното правителство на автономна област Валенсия обяви червен код заради проливните дъждове и ураганните ветрове, който ще бъде активен до края на седмицата. Към момента няма данни за пострадали български граждани. Генералното ни консулство във Валенсия следи ситуацията и е в готовност на окаже съдействие на изпаднали в беда наши съграждани, съобщават от МВнР.

В някои части на област Валенсия, както и в региона на Мурсия, количеството дъжд за последните 12 часа е стигнало до 200 л./кв.м., като опасенията са, че тези дни стойностите могат да се повишат.

В 157 общини в областта са затворени детските градини, училищата и университетите. Мярката засяга над 536 000 ученици в автономната област. Затворени са и спортните центрове към общинските федерации, както и дневни центрове за пенсионери. Евакуирано е населението на квартали и населени места, където опасността от наводнения е най-голяма.

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се свържат с Генералното консулство на Република България във Валенсия на телефон +34 630 168 018.