Кампанията „Чети във влака” с много нови издания
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Септември 2019 16:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кампанията „Чети във влака” с много нови издания

/КРОСС/ Кампанията на БДЖ „Чети във влака" набира все повече популярност. Много нови автори, издателства и асоциации се включиха към инициативата като предоставиха своите произведения за виртуалната библиотека на националния железопътен превозвач. За улеснение на читателите разнообразният избор на книги вече е разделен на четири основни категории.

БДЖ съвместно с български издателства стартира кампанията в края на месец юли, която цели да стимулира четенето на електронни книги по време на пътуване. Всички пътници, притежаващи смарт устройства, могат да сканират разпространените във влаковете стикери с QR код, който ще им даде достъп до виртуалната библиотека на „Чети във влака".

Кампанията се радва на изключително голям интерес, като отчетената посещаемост е между 500 и 1000 потребители средно на ден.

Виртуалната библиотека на „Чети във влака" ще остане отворена за нови попълнения целогодишно. Всеки автор и издателство могат да се включат в инициативата като се свържат с БДЖ на официалната електронна поща: bdz@bdz.bg.

Реализирането на проекта „Чети във влака" предоставя възможност на четящите хора да се докоснат до утвърдени и нови български автори, както и да следят актуалните заглавия и събития, организирани от издателствата.