Събитията в страната днес
Секция: Предстоящи събития
14 Септември 2019 08:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събитията в страната днес

/КРОСС/ Варна.

От 09.30 часа в парк „Молдавия" министър Нено Димов ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно".

***
София.
От 12.00 часа в Интер Експо Център заместник-министрите на образованието и науката Таня Михайлова и Карина Ангелиева ще открият Европейския конкурс за млади изследователи EUCYS 2019 г.

***
София.
От 13.00 часа в Общинската избирателна комисия ГЕРБ и СДС ще внесат необходимите документи за регистрация за участие в местните избори.

***
Долни Богров.
От 12.30 часа на входа на Депото за неопасни отпадъци кандидатът за кмет на София Мая Манолова ще изнесе факти, свързани с обществените поръчки за боклука на София.

***
София.
От 10:00 в Интер Експо Център, бул. „Цариградско шосе" 147, ще се проведе Фестивал на съвременната и традиционна японска култура.

***
София.
От 10.00 часа в Борисова градина близо до площадката пред каменното слонче, ще бъде отбелязан Световният ден на първата помощ.

***
София.
От 20.00 часа на ул. „Екзарх Йосиф" 16 ще се състои церемония по отбелязването на 110-та годишнина от създаването на Централната софийска синагога.

***
Белослав.
От 09.00 часа пред сградата на Общинската администрация, пред Клуба на пенсионера в кв. „Акации" и пред кметствата в отделните населени места ще започне акцията „Да изчистим България заедно".

***
Бургас
От 9.30 часа до 11.00 часа в пунктове на 3-те зони, определени за чистене - неохраняема плажна ивица след Северен плаж, плаж "Солници", Парк "Минерални бани" и Парк „Росенец" ще се раздават чували и ръкавици на хората, включили се в кампанията „Да изчистим България заедно".

***
Варна.
От 09.00 часа на плаж „Черноморец" младежи доброволци от БЧК Варна ще се включат в инициативата „Да изчистим България за един ден".

***
Варна.
От 11.30 часа в сградата на ОС на БЧК- Варна на ул. „Братя Шкорипил" 3, по повод Световния дена на първата помощ, доброволците на БМКЧ - Варна ще проведат открита тренировка по първа помощ на Младежки авариен екип (МАЕ).

***
Видин.
От 09.00 часа в парк „Владикина бахча" кметът на Общината Огнян Ценков ще даде началото на
националната кампания „Да изчистим България заедно". В 10.00 ч., в залата на Общински съвет - Видин Ценков ще приветства организаторите и участниците във второто издание на фестивала "Здраве, Здраве!".

***
Дупница.
От 08.00 часа пред Спортната зала Туристическо дружество „Рилски езера" ще проведе с доброволци акция за основно обновяване на хижа „Скакавица".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа ще започнат инициативите по повод кампанията „Да изчистим Кюстендил заедно". Местата, определени за почистване в Кюстендил, са лесопарк „Хисарлъка" и поречието на река Банщица, а желаещите да се включат в инициативата могат да получат чували и ръкавици в деня на събитието на паркинга на лесопарк „Хисарлъка" и пред входа на общинския плаж.

***
Кърджали.
От 16.00 часа пожарната в залата на Областната администрация ще се проведе награждаване на отличените служители на пожарната.

***
Плевен.
От 12:00 часа Панорама мол Плевен и Институт за пътна безопасност организират специални
демонстрации за деца, които представят основните правила, които трябва да спазват когато са на улицата .

***
Русе.
Oт 11.00 чaса врати отваря римски пазар на крепостта „Сексагинта Приста".

***
Силистра.
От 08.00 часа в катедрален храм "Св. първовърховни апостоли Петър и Павел" - ще бъде отслужена божествена Света литургия от Доростолски митрополит Амвросий, в съслужение с духовници от епархията по повод Празника на града.

***
Силистра.
От 11.00 часа в зала "Версай" на общината ще се проведе тържествено заседание на Общински съвет Силистра.

***
Силистра.
От 19.00 часа на площад „Свобода" председателят на парламента Цвета Караянчева ще поздрави жителите и гостите на Силистра с празника на града.

***
Шумен.
От 9.00 часа община Шумен се включва в кампанията „Да изчистим България".

***
Шумен.
От 9.330 часа по замърсените участъци по протежението на яз. „Тича" в с. Ловец и с. Сушина експерти от екоинспекцията в Шумен, заедно с Централната рибно-опазваща организация „Тича" и доброволци се включват в кампанията "Да изчистим язовир Тича".

***
Шумен.
От 10.00 часа, ВМРО- Шумен заедно с евродепутата и заместник- председател на ВМРО- БНД Ангел Джамбазки ще регистрира партията за участие в предстоящите местни избори в ОИК, а от 10.30 часа в пресклуба на БТА ще бъде представен кандидата им за кмет на община Шумен.