Калоян Паргов: Помощниците на ГЕРБ да се укротят!
Секция: Интервюта
14 Септември 2019 08:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Помощниците на ГЕРБ да се укротят!

/КРОСС/ Победата на Мая Манолова над Йорданка Фандъкова ще е успех на всички софиянци, които искат промяна и друга перспектива за развитие на града, каза лидерът на БСП - София

Помощниците на ГЕРБ в тази кампания да се укротят малко и всички да започнем да говорим за политики, за реалните проблеми на София и да търсим решения. Това призова лидерът на БСП - София и водач на листата за общински съветници на социалистите минути преди да регистрира коалицията "БСП за България" за предстоящите местни избори. Заедно с него бяха народният представител от БСП Христо Проданов, заместник-председателят на СОС Милка Христова, №6 в листата за съветници Диана Тонова, както и представители на част от коалиционните партньори.

"Надявам се, че кампанията ще бъде позитивна. Нека софиянци сами да изберат кое от предлаганите решения на проблемите в града е най-доброто за тях, каза Калоян Паргов. - Основата, която си поставихме на евроизборите през май и малката разлика в резултатите между нас и ГЕРБ ни дават повод за големи очаквания. Имаме всички шаснове за успех, но трябва да ги оползотворим, при това правилно. В тази кампания стратегията ще предопредели нейния край".

Калоян Паргов добави, че предстои среща с кандидата за кмет на София, издигнат от инициативен комитет, Мая Манолова. "Нашите политики и приоритети са записани в предизборната платформа, която приехме на Градската конференция в сряда. Част от тези политики и приоритети Мая Манолова трябва да приеме и да ги заложи в нейната платформа", каза още лидерът на БСП - София.

Калоян Паргов добави, че победата на Мая Манолова над Йорданка Фандъкова ще е успех на всички софиянци, които искат промяна и друга перспектива за развитие на града. "Отдавна не се беше случвала консолидация на лявото, коментира той. - Първата стъпка беше АБВ, Д21 и други леви партии да подкрепят кандидатурата на Мая Манолова. Втората ни предстои - да консолидираме обществото. Кандидатурата на Мая Манолова има всички шансове да го направи. Но най-важното от всичко е софиянци да гласуват на 27-ми октомври".