Христо Проданов: Нашата цел е да променим порочния модел
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2019 13:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Проданов: Нашата цел е да променим порочния модел

/КРОСС/ „Спирането на честотите на програма „Хоризонт" за първи път в историята на радиото и отстраняването на Силвия Великова наподобяват едни мрачни времена. Сегашният генерален директор на БНР е назначен от състава на СЕМ, който е избран с мнозинството на ГЕРБ". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов пред Дарик радио. Той коментира изказването на Бойко Борисов от вчера, че парламентът е назначил директора на БНР :„Недопустимо е министър - председателят да не знае, че парламентът не назначава директора на радиото".

„За да си шпионин, трябва да разполагаш с класифицирана информация. Няма нищо лошо човек да проповядва своите виждания за страната си", каза Проданов. Той изрази мнение, че повечето скандали в обществото целят да отвлекат вниманието на обществото от важните неща, които се случват в България.

„Мая Манолова е доказал се енергичен човек. Тя умее да работи с гражданите и намира решения на техните проблеми", заяви Христо Проданов. Той добави, че кметовете на ГЕРБ са феодализирали голяма част от общините." Нашата основна цел е да сменим този порочен модел", категоричен бе социалистът.

Проданов определи бюджета за 2020 година като най-важен приоритет за тази парламентарна сесия. Той обясни, че е важно и законодателно да се обърне внимание как работят общините. „Ние поемаме ангажимент да стартираме процедура за промяна в Закона за местните данъци и такси, така че да има финансова децентрализация. Целта е част от данъците, които плащат българските граждани да останат в населеното място, а не както сега - Борисов кара джипа, парите са в багажника и през прозореца раздава по свое усмотрение средства", завърши Христо Проданов.