Малинов на събора край яз. Копринка: Въпросът дали съм шпионин е смешен!
Секция: Коментари
14 Септември 2019 15:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Малинов на събора край яз. Копринка: Въпросът дали съм шпионин е смешен!

/КРОСС/ Тази година Националиният събор на русофилите е под мотото „Европа е по- силна с Русия". Това е 16- ти пореден събор, който се провежда край язовир Копринка. Събитието се провежда на фона на шпионските скандали, в които бяха замесени представители на движение „Русофили". Вследствие на това двама Николай Малинов и ген. Леонид Решетников получиха обвинения. Николай Малинов е обвиняем в организиране на престъпна схема за изпиране на пари и финансиране на мероприятия, които засягат националната ни сигурност. Обвинението вече му е повдигнато, освободен е от ареста и е с гаранция от 50 000 лв. Той е със забрана за напускане на страната.

По време на събора се събират подписи в подкрепа на председателя на движението „Русофили" Николай Малинов. На събора Малинов коментира, че въпросът дали е шпионин, е смешен. „Няма нито един факт, който да се коментира в тази посока; а това че ние сме правили планове да налагаме свои идеали и ценности в обществото - няма нищо по-естествено в едно демократично общество това да се случва" каза Малинов пред бгнес.

„Неадекватни и неактуални са коментарите и изказванията на Великобритания и САЩ, тъй като няма шпионски скандал, няма шпионство. Всички мои тези можете да прочетете още миналата година в книгата ми „Позиция".Тези позиции са защитавани от мен публично, какво шпионство? Контактите ми в Русия ли са тайни, или контактите в България са тайни?", попита Малинов. „Абсурдно е да коментираме темата „шпионство", можем да коментираме цели и идеали, които ние отстояваме, и сме ги отстоявали единствено и само по законен начин", уточни Малинов.