Паргов: След тези избори София и страната няма да бъдат същите
Секция: ПОЛИТИКА
15 Септември 2019 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Паргов: След тези избори София и страната няма да бъдат същите

/КРОСС/ „Ще спечелят гражданите, ще спечелят софиянци, които искат нещо по-различно от досегашния модел на управление. Една промяна за една друга перспектива". Това каза в интервю за предаването „Офанзива" по Канал 3 председателят на БСП-София Калоян Паргов, по повод подкрепата на БСП за кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

„Всичко е в наши ръце и шансовете зависят от нас, не от това, дали ГЕРБ е силен или слаб в София", допълни той. „До много скоро бяхме в изолация, видимо, а очевидно, че в последните години тази изолация започна да се пропуква и БСП има своето влияние в общото политическо пространство, което показва и съотношението на силите в общинския съвет", коментира Паргов.

„Фрагментацията в дясно е доста голяма, докато вляво, имайки предвид кандидатурата на Мая Манолова, която е издигната като граждански кандидат от инициативен комитет е подкрепена последователно от „АБВ", „Движение 21", БСП и очевидно ще има и други леви по-малки партии, които ще заявят тази подкрепа още на първи тур", посочи социалистът. „Тя промени омбудсманската институция, изначално, поставяйки в центъра малкия човек с проблема му пред институциите. Т. е. тя изпълни с друг смисъл тази институция. И ние считаме, че тя има този потенциал, да предложи на софиянци промяна. И затова толкова политически сили започнахме да се обединяваме", коментира още Паргов.

„След тези избори, каквото и да се случи, София и страната няма да бъдат същите. По какъв начин, предстои да видим. Нека да оставим интересната част за след 3 ноември", каза още в заключение Калоян Паргов.