Отбелязваме деня в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти
Секция: Автомобили
15 Септември 2019 10:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отбелязваме деня в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти

/КРОСС/ За четвърта поредна година в 23 града на страната днес ще бъде отбелязан Денят в памет на загиналите и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Инициативата е на Българската мотоциклетна медия и е подкрепена от Главната дирекция „Национална полиция".

Проявата, организирана от Българската мотоциклетна медия, е част от социалната мото кампания "Ние сме хора, не "донори" и е включена в календара със събития, посветени на Европейския ден без жертви на пътя - 26 септември.

Целта на инициативата е мотоциклетистите не само да почетат паметта на загиналите свои колеги, но и да обърнат внимание на останалите участници в движението върху спецификата при управлението на мотор, да допринесат за повишаване на пътната култура и намаляване на агресията на пътя.

В София Денят ще бъде отбелязан със заупокойна молитва пред Националния исторически музей. В тази връзка от Столична община въвеждат временна организация на движението, като от 08.00 часа до приключване на събитието ще бъде забранен престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга пред музея.