Лечева: Управлението на ГЕРБ в общините носи само негативи и пропуснати ползи
Секция: ПОЛИТИКА
15 Септември 2019 11:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лечева: Управлението на ГЕРБ в общините носи само негативи и пропуснати ползи

/КРОСС/ "Няма как НС на БСП да не подкрепи решението на БСП-София за кандидатурата на Мая Манолова, защото заявихме, че ще заложим на личности, които събират широка обществена подкрепа и доказали, че могат да защитават каузи и политики". Това заяви зам.-прeдседателят на ПГ на "БСП за България" и член на ИБ на БСП Весела Лечева пред БТВ. Тя добави, че Мая Манолова е един изключително енергичен човек, който умее да фокусира вниманието на обществото върху болезнени и проблемни теми и успява да решава проблеми, ангажирайки и институциите. Лечева каза още, че БСП е първата партия, която излиза пред българите със своя предизборна платформа. Тя коментира, че платформата е изготвяна на базата да стотици срещи с българските граждани и анализ- от какво имат нужда жителите на всяко населено място, община и регион. "Идеите и предложенията ни са много ясно разписани в нашата визия за управление. Ние даваме и свободата на всяка една общинска организация на БСП да избере своите коалиционни партньори с едно единственото условие- без ГЕРБ. Защото в последните 10 години управлението на ГЕРБ носи само негативи и пропуснати ползи", коментира още Весела Лечева.

"Във Велико Търново изградихме широка лява коалиция и се обръщаме към всеки, който иска промяна на модела на управление", каза още Весела Лечева, която е и кандидат за кмет старата столица. Тя добави, че общината има огромен потенциал и възможности. "Трябва да имаш ясна визия, широк кръгозор и размах на управленец, за да можеш да развиваш града и общината. В последните 10 години, въпреки средствата отпуснати от ЕС, Велико Търново не успя да се възползва от възможностите, които има", заяви зам.-председателят на ПГ на левицата

Весела Лечева коментира и последните скандали, разразили се в страната и заяви, че периодичното провокиране на скандали като т. нар. шпионска афера, цели единствено управляващите да се задържат на власт. "Това е вредно и деструктивно. Да управляваш държава, всявайки страх у хората, е много далеч от демократичните устои, които България има", заключи Весела Лечева.