Автомобил с Цвета Караянчева е катастрофирал (обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Септември 2019 13:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Автомобил с Цвета Караянчева е катастрофирал (обновена)

/КРОСС/ Катастрофа е станала с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Автомобил на НСО, в който е пътувала, се е ударил в друга кола. Инцидентът е станал край Хитрино. Според информация на bTV Цвета Караянчева е със счупена ключица. Транспортират я с хеликоптер към столична болница за преглед и лечение. В добро общо състояние е.

Очевидци разказват, че автомобил, управляван от жена, се е опитал да направи място на кортежа. Шофьорката е навлязла в банкета, загубила е управление над автомобила и се врязала в една от колите.

От МВР по-рано разпространиха информация за инцидент, който е станал около 10:30 ч. По първоначални данни на главния път Шумен - Силистра, на около 150 м след разклона за село Върбак, 31-годишна шофьорка на лек автомобил на ляв завой навлязла в опесъчен участък, загубила контрол над колата и се ударила в насрещно движещ се автомобил.

За преглед в болница са транспортирани трима души. Водачите са изпробвани за алкохол, пробите са отрицателни, информират от полицията.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева сподели чрез социалните мрежи, подробности за състоянието си след катастрофата, за която съобщихме по-рано днес.

Тя увери, че се чувства добре и благодари на всички за загрижеността.

"Здравейте, приятели. Пиша тук, тъй като нямам възможност да отговоря на всички обаждания - да, претърпях пътен инцидент. Добре съм и ви благодаря за загрижеността. Имам счупена раменна става. Изказвам своите благодарности на екипа в болницата в Шумен. Доколкото съм информирана и останалите участници в катастрофата са добре", гласи публикацията на Караянчева.

Изявление пристигна и от НСО. "На 15 септември 2019 г. около 10.30 часа на главен път Шумен-Силистра, след разклона за с. Върбак, автомобил на Националната служба за охрана е ударен от лек автомобил, управляван от 31-годишен водач.

Благодарение на бързата и точна реакция на водача на НСО, са ограничени щетите от удара, съобщават от службата.

Мястото на произшествието е било незабавно обезопасено.

При инцидента г-жа Цвета Караянчева е получила нараняване и незабавно е транспортирана в болнично заведение. Национална служба за охрана не разполага с информация за други пострадали от инцидента.

Причина за пътния инцидент и вината за причиняването му ще бъдат установени в рамките на текущото разследване", се казва в съобщението.