Предстоящи събития на 16 септември
Секция: Предстоящи събития
16 Септември 2019 07:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 16 септември

/КРОСС/
София.
От 11.45 часа на „Дондуков 2" президентът Румен Радев ще се срещне с министъра на външните работи на Индонезия Рътно Марсуди.

***
София.
От 10.00 часа в 18 СУ „Уилям Гладстон" президентът Румен Радев ще открие новата учебна година.

***
Костинброд.
От 9.30 часа в Първо основно училище „Васил Левски" в Костинброд вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие новата учебна година.

***
София.
От 9.00 часа в министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще открие учебната година в Първа английска езикова гимназия. В 10.30 часа министърът ще присъства на тържеството в НПМГ „Акад. Любомир Чакалов".


***
София.
От 9.30 часа в Министерството на външните работи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се срещне с министъра на външните работи на Кралство Норвегия Ине Сьорайде. В 09.50 часа ще започне пленарна среща между делегациите, а в 11.00 министрите ще направят изявление.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие академичната година в Тракийския университет. Събитието ще се състои във Форума на университета в Студентски град.

***
София.
От 11.00 часа министърът на културата Боил Банов ще открие новата учебна година в Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура в кв. „Горна баня".


***
София.
От 9.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на учебната година в Първа Английска гимназия и 112 основно училище „Стоян Заимов" на бул. „Александър Дондуков" 60.

***
София.
От 9.00 часа началникът на политическия кабинет на министъра на културата Ваня Бедрова ще даде старт на новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров".

***
София.
От 10.00 часа заместник-министърът на културата Амелия Гешева ще приветства учителите, родителите и учениците в Националното училище за танцово изкуство.

***
София.
От 10.00 часа зам.-министърът на културата Румен Димитров ще поздрави учителите, родителите и учениците в Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука".

***
София.
От 10.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов и общински съветници от левицата в Столичен общински съвет ще се включат в тържествата по случай първия учебен ден. Калоян Паргов ще участва в празника на Втора английска гимназия „Томас Джеферсън" в ж.к. „Стрелбище" на ул. „Траяновa врата" 26. Иван Таков ще присъства на тържеството в 134-то СУ „Димчо Дебелянов" на ул. „Пиротска" 78. Николай Николов ще е в 19-о СУ „Елин Пелин" на ул. „Яков Крайков" 16. Альоша Даков ще се включи в откриването на учебната година в 119-о СУ „Акад. Михаил Арнаудов" на ул. „Латинка" 11. Борис Цветков ще бъде на първия учебен ден в 133-то „А. С. Пушкин" на ул. „Цар Иван Шишман" 1.

***
София.
От 10.30 часа парламентарният секретар на Министерство на културата Весела Щерева ще присъства на откриването на учебната година в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография.


***
София.
От 14.20 часа в Национална галерия „Квадрат 500" министър Боил Банов и министърът на външните работи на Индонезия Н. Пр. Ретно Марсуди ще открият индонезийска представителна колекция.

***
София.
От 10.00 часа заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще участва в откриването на учебната година в 19-то СУ „Елин Пелин".

***
София.
От 10.00 часа в София хотел Балкан ще се състои Българо-индонезийски бизнес форум с участието на министъра на външните работи на Република Индонезия Н. Пр. Ретно Марсуди.

***
София.
От 11.00 в Голямата зала на Руския културно-информационен център ще се състои Международна конференция и среща на съучениците на Ивановския интернационален детски дом (Интердом), в която ще вземат участие над 100 випускника от Австрия, Азербайджан, България, Канада, Китай, Конго, Еквадор, Германия, Гърция, Хондурас, Кения, Латвия, Мексико, Молдавия, Русия, Словения, Испания, Великобритания и САЩ.

***
София.
От 11.00 часа в аула „Максима" на Национална спортна академия „Васил Левски" тържествено ще бъде открита учебната 2019/2020 година.

***
София.
От 11.30 часа на терасата на етаж 8 на НДК ще се състои пресконференция на открито за представяне на откриващия български филм и премиерните заглавия от програмата на Киномания.

***
София.
От 18.00 часа в Мраморното фоайе на Столична библиотека ще се проведат концерт с участието на проф. Йосиф Радионов (цигулка) и изложба на художника Андрей Михайлов под надслов „София, моя любов!". Те са посветени на празника на София - 17 септември.

***
София.
От 19.00 часа в Централния военен клуб ще се състои концерт на Камерен ансамбъл „Софийски солисти

***
София.
От 19.00 часа в Дома на киното ще се състои премиера на филма „Съ нами Богъ" .

***
Банско.
От 9.30 часа на пл. „Никола Вапцаров" кметът на Общината Георги Икономов ще приветства учениците по повод новата учебна година.

***
Благоевград.
От 9.00 часа кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще открие новата учебна 2019/2020 година в ПГСАГ „Васил Левски". В 10.00 часа кметът ще поздрави учители и ученици в V СУ „Георги Измирлиев".

***
Бургас.
От 8.30 часа до 9.30 часа в района на СУ „Св. св. Кирил и Методий" и ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията" приказни герои ще помагат на учениците да пресичат пешеходните пътеки в близост до учебните заведения. От 9.00 часа до 11.30 часа в двора на ОУ „Елин Пелин" в к-с „Меден рудник" служители на „Пътна полиция", Българския червен кръст и Сдружение „SOS - ПТП" ще запознаят учениците с правилата за безопасно движение по пътищата и оказването на първа долекарска помощ. Събитията са част от програмата на Европейската седмица на мобилността, която ще се проведе от 16 до 22 септември в Бургас.

***
Бургас
От 9.00 часа във Факултета по медицина на Университет „Проф. д-р Асен Златаров" на официалното откриване на учебната година ще присъстват кметът Димитър Николов и зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян.

***
Бургас
В 09.00 часа в ОУ „П. К. Яворов" зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева ще присъства на откриването на учебната година.

***
Бургас
От 09.00 часа в ППМГ „Академик Никола Обрешков" зам.-кметът по финанси, бюджет и икономически дейности Красимир Стойчев ще открие учебната година.

***
Бургас
От 09.00 часа в ОУ „Васил Априлов" зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева ще открие учебната година.

***
Бургас
От 09.00 часа в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето" - Бургас зам.-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие Чанка Коралска ще открие учебната година.

***
Бургас
В 09.30 часа в Професионалната гимназия за чужди езици „Васил Левски" зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева ще присъства на откриването на новата учебна година.

***
Бургас
От 10.00 часа кметът Димитър Николов ще присъства на тържеството по случай откриването на новата учебна година в Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника.

***
Бургас.
От 10.30 часа в централата на ГЕРБ на ул. „Конт Андрованти" 5 ще се проведе приемна на народния представител от ГЕРБ Иван Вълков.

***
Бургас. /село Дебелт
От 12.00 часа в затвора в Дебелт ще се проведе официална церемония по откриване на учебната година за лишените от свобода.

***
Бургас.
От 14.00 часа в училището към Затворническо общежитие „Дебелт" заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще открие новата учебна година.

***
Бургас.
От 16.00 часа във филиала на Националната художествена академия кметът Димитър Николов ще открие новата академична година.

***
Варна.
От 10.00 часа в двора на Медицински университет - Варна ще се състои празнична церемония за откриването на новата академична година.

***
Варна.
От 14.30 часа в клуба на ВМРО - Варна на ул. „Цар Симеон" 26 министърът на отбраната на Република България и председател на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов ще представи кандидата за кмет на Варна за предстоящите местни избори, подкрепен от ВМРО - БНД.

***
Велико Търново.
От 8.30 часа кметът Даниел Панов ще открие учебната година в ОУ „Патриарх Евтимий". В 8.45 часа Панов ще бъде в ОУ „Бачо Киро". От 9.00 часа той ще присъства в ПМГ „Васил Друмев". От 10.00 часа кметът ще открие учебната година в СУ „Емилиян Станев".

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в парковото пространство край паметника „Майка България" кметът Даниел Панов ще открие изложбата „Десет причини да остана в моето Велико Търново".

***
Видин.
От 9.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на тържеството по случай откриването на новата 2019/2020 учебна година в СУ „Цар Симеон Велики". То ще се състои в ОУ „Отец Паисий" (бившето II-ро). В 10.00 часа ще поздрави учениците и учителите в ППМГ „Екзарх Антим I".

***
Враца.
От 8.30 часа кметът на Община Враца Калин Каменов ще открие новата учебна година в НУ „Св. Софроний Врачански". В 09.00 часа той ще присъства на тържеството в ППМГ „Акад. Иван Ценов", а в 09.30 часа - в СУ „Христо Ботев". От 10.00 часа кметът ще бъде в ДГ „Европейчета", от 10.30 часа в СУ „Васил Кънчов", а в 11.00 часа - в Професионална техническа гимназия „Н. Й. Вапцаров".

***
Варна.
От 10.00 часа в двора на МУ - Варна ще се проведе тържествено откриване на новата академична година.

***
Враца.
От 17.00 часа в храм „Св. Софроний Врачански" ще пристигне честната глава на св. Климент Охридски и с това ще започнат честванията по повод 280-та годишнина от рождението на светеца, 225-та годишнина от ръкоположението му за епископ и 55-та годишнина от неговата канонизация. Честната глава ще бъде посрещната от Врачанския митрополит Григорий, след което ще бъде отслужено празнично вечерно богослужение.

***
Гоце Делчев.
От 19.30 часа в района на бившата казарма ще бъде открит традиционният есенен панаир в Гоце Делчев.

***
Дупница.
От 09.30 часа кметът на Община Дупница ще бъде гост на откриването на новата учебна година в Основно училище „Климент Охридски".

***
Кюстендил.
От 09.00 часа кметът на Община Кюстендил Петър Паунов ще открие новата учебна година в ПМГ „Професор Емануил Йорданов".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа кметът на Община Кюстендил Петър Паунов ще открие новата учебна година в Основно училище „Паисий Хилендарски".

***
Ловеч.
От 8.30 часа заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова ще открие новата учебна година в село Александрово. В 9.15 часа тя ще присъства на откриването в Националната гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч. В 10.00 часа Михайлова ще бъде в ПЕГ „Екзарх Йосиф I", а в 11.00 часа - в училище „Свети Седмочисленици".

***
Нова Загора.
От 16.30 часа пред сградата на Община Нова Загора ще се проведе протест срещу обгазяване от инсталация за биогаз на фирма „Енерджи 2" ООД - част от групата ГРАДУС.

***
Перник.
От 8.00 часа в храма „Св. Иван Рилски" ще се състои молебен и водосвет за успех и благополучие на учениците през новата учебна година.

***
Пловдив.
От 8.30 до 13.00 часа в район „Северен" ще се проведе акция за безвъзмездно кръводаряване. Всеки желаещ може да дари кръв в заседателната зала на Районната администрация на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител".

***
Пловдив.
От 9.15 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се състои заседание по дело, образувано след протест на Прокуратурата срещу присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която главният архитект на Община Асеновград К. А. и бизнесменът М. З. са признати за невинни по обвинение за подкуп.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се състои заседание по дело, образувано след протест на Окръжна прокуратура - Хасково срещу оневиняването на ирански гражданин, обвинен за трафик на близо 156 килограма суров морфин на обща стойност над 5.7 милиона лева.

***
Пловдив.
От 10.30 часа зам.-министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов ще открие академичната година в Аграрния университет в града.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в СУ „Димитър Матевски" в жк. „Тракия" заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" Зорница Русинова ще открие новата учебна година.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Илия Ст., обвинен за убийството на научен сътрудник в Институт по растителни генетични ресурси гр. Садово. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

***
Пловдив.
В 11.00 часа, в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ПП „Свобода". Лидерът ѝ Ивайло Дражев ще обяви кандидатът за кмет на Пловдив и водач на листата за общински съветници.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев" ще се открие тържествено 56-ата си учебна година.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото срещу трима мъже, обвинени за контрабанда на 103 килограма хероин през ГКПП „Капитан Андреево".

***
Пловдив.
От 13.30 часа в Пловдивския университет ще бъде представена новата магистърска програма „Киберсигурност" на университета.

***
Пловдив.
В 14.45 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Красимир Ф., който към инкриминирания период е изпълнителен директор на „Кариери" АД - Пловдив, и синът му Петър Ф., обвинени в причиняване на имотна вреда на 5 дружества.

***
Пловдив.
В 15.00 часа в зала 1 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Кристиян К., обвинен за това че спомогнал на Антония Л., извършила престъпления, да избегне наказателно преследване.

***
Пловдив.
От 18.30 часа до 19.45 часа пред сградата на Окръжната прокуратура на площад „Съединение" ще се проведе протест.

***
Русе.
От 10.00 часа заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов ще открие новата академична година в Русенския университет „Ангел Кънчев".

***
Силистра.
От 9.00 часа в училищата в община Силистра ще се състои тържествено откриване на новата учебна година.

***
Стара Загора.
От 8.30 часа кметът Живко Тодоров ще присъства на тържеството по случай новата учебна година в СУ „Иван Вазов". В 9.30 часа той ще открие учебната година в СУ „Железник". От 10.30 часа ще се включи в церемонията за началото на новата академична година в Тракийския университет, а от 11.30 часа и в откриването на многофункционалната спортна зала „Арена Академика" в университета.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа в шест старозагорски училища - НУМСИ „Христина Морфова", Начално училище „Кольо Ганчев", СУ „Иван Вазов", СУ „Васил Левски", 6-то ОУ „Св. Никола" и 4-то ОУ „Кирил Христов", ще се проведе акцията по раздаване на учебни тетрадки по родолюбие.

***
Стара Загора.
От 9.30 часа за,-кметът по образование Иванка Сотирова ще бъде гост на Девето основно училище „Веселин Ханчев" по повод откриването на новата учебна година. Тя ще посети и Детска градина „Мечо Пух" в 10.30 часа.

***
Стара Загора.
От 9.30 часа зам.-кметът инж. Янчо Калоянов ще открие учебната година в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Любор Байер"

***
Стара Загора.
От 13.00 часа в зала 203 на Община Стара Загора кметът Живко Тодоров ще подпише Споразумение за сътрудничество с Регионалния съвет на КНСБ.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в зала „Байер" ще бъде открита юбилейната изложба на Сашо Сандев „Времето".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще бъде представен спектакълът „Прелестите на изневярата" на Драматичен театър „Гео Милев".

***
Шумен.
От 9.30 часа ще се състои официалното откриване на новата учебна година в СУ „Сава Добропродни".

***
Шумен.
От 10.00 часа ще се състои тържествено откриване на учебната година в Профилирана езикова гимназия „Н.Вапцаров".

***
Шумен.
От 13.00 часа в офиса на БТА-Шумен Демократична България - Шумен ще представи кандидата си за кмет за Община Шумен.

***
Шумен.
От 13.30 часа в залата на Областния информационен център Научно-образователния център за наука, технологии, инженерство, математика и изкуства „СТЕАМ" - Шумен и участниците в инициативата за създаване на туристическата атракция - дендрологичен маршрут „Шумен - зеленият град" ще дадат брифинг.

***
Шумен.
От 18.30 часа на площад „Кристал" ще се проведе дефиле, с което ДКТ „Васил Друмев" ще открие 164-ия си сезон.

***
Ямбол.
От 9.00 часа кметът на Ямбол Георги Славов ще бъде гост на откриването на новата учебна година в ОУ „Любен Каравелов". От 13.30 часа кметът ще сподели празненството по повод първия учебен ден и в ПГ „Васил Левски".

***
Ямбол.
От 10.00 часа главният секретар на Министерството на образованието и науката Албена Михайлова ще присъства на тържеството за откриване на новата учебна година в Езикова гимназия „Васил Карагьозов".