Мълчалив протест пред ВКС
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Септември 2019 09:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мълчалив протест пред ВКС

/КРОСС/ Роднини и приятели на убития 18-годишен Алекс Ангелов от Бяла се събраха пред Съдебната палата с искане за справедлива присъда за смъртта му. Както вече ви информирахме многократно първоначално нападателят- 33 годишният Валентин Маринов получи 20 години затвор. На следващата инстанция, присъдата беше намалена на 3 години лишаване от свобода. Днес делото се гледа на последна инстанция.

Те всъщност променят члена, по който е подведен - от умишлено убийство го правят в такова по непредпазливост. Ние знаем, че нищо не може да върне Алекс, но искаме човека, който го удря и го оставя, да си получи заслуженото. Цялата общественост от Бяла сме потресени от това как може за един човешки живот да получи затвор от 3 години, коментира близка на младежа.

Ние искаме скандалната присъда на Апелативен съд - Велико Търново да бъде сменена. Или да върнат делото за ново разглеждане, или да върнат присъдата на Русенския окръжен съд. Тази присъда е скандална за България. Не смятам, че всички в съдебната власт са „гнили ябълки". Просто трябва нещата да се вземат в ръце, коментира чичото на Алекс.

Надеждата на близките му е да се потвърди присъдата на Окръжен съд - Русе.