Шумахер е напуснал болницата в Париж
Секция: СПОРТ
16 Септември 2019 15:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шумахер е напуснал болницата в Париж

/КРОСС/ Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, който продължава да се възстановява от тежка травма на главата, е напуснал парижкия медицински център "Жорж Помпиду", където е преминал експериментален курс по лечение. Това съобщи журналистът Жан-Мишел Десюжи в ефира на телевизия BF MTV.

До думите на Десюжи германецът е бил приет на 9 септември в отделението по сърдечно-съдова хирургия, което се оглавява от един от най-известните, опитни и прогресивни лекари в момента в света Филип Менаше. На 10-и Шумахер е преминал планираните процедури, а през нощта в сряда срещу четвъртък е бил изведен от Франция.

Журналистът също така добави, че методиката, по която лекуват Шумахер, се държи в пълна тайна.

"На нас ни е известно това, че са му преливали кръв, в която са били добавени стволови клетки, които трябва да въздействат благоприятно на цялостното състояние на организма, в това число и на травмирания му мозък", разказва Десюжи.

Шумахер пострада сериозно през декември 2013-а година по време на ски-ваканция със семейството си. По време на спускане във френски курорт, макар и да беше с предпазна каска, той удари падайки главата си в голям камък. Уврежданията са в двете полукълба на мозъка.

Около състоянието му има тотално информационно затъмнение, а през декември 2018-а година семейството му заяви, че той вече не е прикован на легло и не се нуждае от апарат за изкуствено дишане. През февруари тази година медиите съобщиха, че семейство Шумахер е отишло на зимна ваканция в Майорка. На 3 януари германският пилот навърши 50 години.