Откриват онлайн трудова борса в Европейския ден на труда
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Септември 2019 08:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Откриват онлайн трудова борса в Европейския ден на труда

/КРОСС/ Европейският ден на труда ще бъде отбелязан у нас с електронна трудова борса в София, организирана от Агенцията по заетостта. Тя ще бъде открита от заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Без да е необходимо присъствието на място, онлайн трудовата борса ще даде възможност на търсещи работа и работодатели от цяла Европа да комуникират напълно безплатно.

Провеждането на онлайн трудовата борса е иновативен за България подход, а целта - да се привлече интересът към българските работодатели както от работна сила у нас, така и от българи, живеещи и работещи зад граница, но които имат желание да се завърнат в България.

Регистрация на платформата вече са направили и работодатели от 15 европейски държави, които търсят българска работна ръка в различни сфери. Те са заявили на платформата свободните позиции като са описали подробно и условията, и заплащането.

Търсещите работа пък могат срещу регистрация също в платформата да се запознаят с предложенията, а ако бъдат одобрени ще получат покана за участие в онлайн интервю. Днес ще е възможна комуникацията да е аудиовизуална в реално време.