Google ще представи нов телефон и хардуер след месец
Секция: Технологии
17 Септември 2019 13:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Google ще представи нов телефон и хардуер след месец

/КРОСС/ Google потвърди, че ще представи нови устройства на 15-ти октомври т.г. Основното внимание ще бъде насочено към новите версии на смартфона Pixel, но компанията загатва, че е подготвила и "няколко неща, които са направени от Google".

Очаква се, че интернет гигантът ще представи и нова версия на лаптопа Pixelbook и поне един нов умен говорител от серията Google Home. Освен това може да има и нови предложения в серията Chromecast.

Също така най-вероятно Google ще покаже повече и за гейминг стрийминг услугата си Stadia. Нови слухове за нея посочват, че през 2020 г. услугата ще може да се използва и от Android TV. Възможно е компанията да покаже именно тази функционалност.

Разбира се, основното внимание ще попадне върху смартфона Pixel 4. Тъй като данни за него вече неколкократно се появиха в интернет, Google наскоро потвърди, че някои от тях показват реалния вид на телефона.

Знае се, че Pixel 4 XL ще е с 6,23-инчов OLED дисплей с резолюция 3040х1440, като ще има и режим за опресняване на картината с 90Hz. В дисплеите няма да има прорез, вместо това просто от в горния край рамката ще е по-дебела. Според Google това решение е по-удобно вместо да се реже от самия дисплей, за да се съберат всички сензори и предната камера.

Pixel 4 ще използва технологията Google Soli за управление с жестове, като и ще има подобрена система за разпознаване на лице и отключване на телефона. По всичко личи, че основната камера на Pixel 4 XL ще е тройна, като се очаква предната камера да е двойна. При стандартния Pixel 4 основната камера вероятно ще е двойна, а предната - единична.

Слуховете посочват още, че Pixel 4 ще увеличи оперативната памет от 4GB на 6GB, като компанията е тествала и модели с 8GB, но не е ясно дали някой от тях ще стигне до пазара. Същото важи и за 5G модула. Очаква се телефонът да използва процесор Qualcomm Snapdragon 855. Разбира се, операционната система ще е Android 10.