Последен топъл ден, идва захлаждане
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Септември 2019 08:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Последен топъл ден, идва захлаждане

/КРОСС/ Днес ще бъде предимно слънчево, но от север-северозапад облачността ще започне да се увеличава и привечер, на отделни места, главно в планините ще превали, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа до умерен северозападен вятър, който в Дунавската равнина временно ще се усили и с него ще започне да нахлува хладен въздух.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 29° и 34°, по-ниски в северозападните райони - между 24° и 29°, в София около 27°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, от север с увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 28° и 31°. Температурата на водата е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с увеличение на облачността и привечер на места в Стара планина ще превали. Ще духа умерен, по високите части до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 13°.