Депутатите даряват кръв в благотворителна инициатива
Секция: Здраве
18 Септември 2019 08:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите даряват кръв в благотворителна инициатива

/КРОСС/ Депутати и служители в Народното събрание ще даряват безвъзмездно кръв, за да насърчат повече хора да се включват в подобни инициативи, предаде БГНЕС.

Кръводарителската акция се организира от Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, съвместно с Комисията по здравеопазването, Националният център по трансфузионна хематология и Българският червен кръст. Тя ще се проведе днес от 9.30 до 13.30 часа в зала „Запад" на Народното събрание.
Тази благотворителна инициатива в подкрепа и насърчаване на кръводаряването има за задача да насочи вниманието на обществото към проблемите, свързани с осигуряването на кръв и кръвни съставки, необходими за нуждите на здравеопазването. С оглед увеличаващият се недостиг на доброволни и безвъзмездни кръводарители е необходимо да се увеличава информираността за смисъла от даряването на кръв, което спасява живот.

В благородната кауза се очаква да се включат много народни представители и служители от 44-то Народно събрание като по този начин ще бъде даден пример за насърчаване, стимулиране и поощряване на безвъзмездното и доброволно кръводаряване.