Завърши ремонтът на виадукта при 38-и километър на АМ „Хемус“
Секция: Автомобили
18 Септември 2019 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Завърши ремонтът на виадукта при 38-и километър на АМ „Хемус“

/КРОСС/ Завършиха ремонтно-възстановителните дейности на платното в посока София на виадукта при 37-и километър на автомагистрала „Хемус". Движението вече е възстановено в двете платна на съоръжението. При изпълнението на ремонтните работи то се осъществяваше двупосочно в платното в посока Варна.
По време на строително-монтажните работи на виадукта са изградени нови стоманобетонови пътна плоча и тротоари, монтирани са нови дилатационни фуги, отводнители и съвременни системи за пътна безопасност. Положена е хидроизолация и асфалтобетонова настилка. Продължава работата по долното строене на съоръжението, която включва и осигуряване на противоземетръсна устойчивост. Тя ще се изпълнява без да затруднява трафика.
Екипът от инженери, технически персонал и строителни работници на „Автомагистрали" ЕАД положи максимални усилия ремонтните работи да приключат преди трите почивни дни по повод Деня на независимостта. Така движението в участъка на АМ „Хемус" ще бъде облекчено значително и през предстоящите почивни дни във връзка с официалния празник ще може да се пътува по-комфортно.