Заловиха престъпна група изпращала оръжие и хероин в Англия
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Септември 2019 16:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заловиха престъпна група изпращала оръжие и хероин в Англия

/КРОСС/ Разбита е престъпна група изпращала пистолети, автоматични оръжия, бронежилетки и хероин от София до Англия, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Съдебната палата.

По групата от 6 души е работено съвместно с английски антимафиоти. Информацията за групата е добита в СДВР, а оттам предадена на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Групата е била задържана на 17 септември с 53 пистолета, сред тях са били "Зиг Зауер", "Валтер" и "Марголин". Всеки бил придружен с кутия от по 50 патрона в нея. Имало и автоматични оръжия, както и бронежилетки.

Освен късоцевните нарезни и дългоцевните оръжия, групата била заловена и с над 70 кг хероин, каза директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Той посочи, че има и голяма сума пари в групата.

Единият от задържаните - британски гражданин, бил обявен за издирване с европейска заповед за арест, но въпреки това бил прехванат от службите. "Да се следи такъв човек е като да се дебне ранено животно", каза зам.-главният прокурор.

Шестима са задържаните - трима в Англия и трима в България, посочи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

В момента специализараният наказателен съд заседава по мярката на задържаните у нас, посочи административният ръководител на специализираата прокуратура Димитър Франтишек. Той добави че едновременно с брифинга у нас имало такъв и на Острова.

video: https://www.youtube.com/watch?v=l8aUOzQqjdw