Без Иван Тотев и в листите на ГЕРБ за съветници на Пловдив
Секция: ПОЛИТИКА
18 Септември 2019 18:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Без Иван Тотев и в листите на ГЕРБ за съветници на Пловдив

/КРОСС/ Настоящият кмет на Пловдив и председател на градската структура Иван Тотев няма да се кандидатира за никакъв изборен пост в предстоящата кампания за местния вот.

Освен че няма да е в листата за общински съветници, той няма да е начело и на предизборния щаб на партията на Бойко Борисов. Това ще е зам.-кметът по култура Александър Държиков.
Очаква се Изпълнителната комисия на ГЕРБ да утвърди кандидатите за районни кметове на втория по големина град в страната. Припомням, че самият Тотев се отказа преди време публично от битката за градоначалник.

Иван Тотев коментира, че в избираемата листа на партията има и гражданска квота, в която влизат лица, близки до номинирания от ГЕРБ за кмет на Пловдив - сегашен областен управител Здравко Димитров.

По думите на градоначалника, в нея ще се очаква да бъдат включени известни пловдивчани като двамата лекари проф. Димитър Шишков и Калин Калинов, оперният изпълнител Ивайло Михайлов, Анести Тимчев и арх. Владимир Маринов

Фаворити за раойнни кметове са досегашните кметове Георги Стаменов - за „Централен", Костадин Димитров - за „Тракия" и Димитър Колев - за „Западен", а новите номинации са на бившия депутат Костадин Язов- за „Южен", шефът на „Чистота" Иван Стоянов - за „Източен" и директорът на „Паркове и градини" Стоян Алексиев - за „Северен".