„Hearteclipse“ - 9 лични истории от Мария Каракушева
Секция: Шоубизнес
18 Септември 2019 17:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Hearteclipse“ - 9 лични истории от Мария Каракушева

/КРОСС/ Казват, че класическата музика не е за всеки. Трябва да имаш „ухо", за да я чуеш. Млади и амбициозни изпълнители като Мария Каракушева обаче са решили да се преборят с това остаряло схващане. Тя е известна с експерименталните си компилации на смесване на поп, хаус и джаз жанрове с класическа музика. За нея това дава нов прочит на музиката и я доближава много повече до слушателите.
Мария се влюбва в класическата музика още на 5 годишна възраст, когато за първи път пръстите й докосват клавишите на пианото. Завършила е Националното музикално училище и Националната музикална академия с пълно отличие. Лауреат е на множество престижни международни конкурси за пиано и камерна музика и вече има зад гърба си над 50 концерта.
Мария Каракушева приема за своя лична кауза да вдъхновява жените. Трудният път, през който е минала, за да успее да създаде първия си самостоятелен албум й е показал, че жените имат нужда от повече подкрепа и вдъхновение, за да си повярват в собствените сили и творчески възможности. Тук младата пианистка намира и пресечна точка със специалната програма Smart Lady на Първа инвестиционна банка. Програмата на банката е специално разработена, за да подпомага жените в бизнеса и да развива техния предприемачески дух. Това впечатлява Каракушева и тя приема каузата да подкрепя жените творци, а Fibank застава зад нея като спонсор на концерта, с който Мария ще представи своя първи самостоятелен албум - Hearteclipse.
Музикалното събитие ще бъде на 30 октомври в MUSIC JAM CLUB - София, а билети вече могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM. Концертът ще се състои съвместно с Иван Шопов, който е един от най-популярните български електронни музиканти. Специално участие ще вземат също така музикантите от Quarto Quartet и визуалният артист Петко Танчев. Мария описва албумът Hearteclipse като своеобразен саундтрак на нейния живот. Всяко от произведенията е нейна лична история. Hearteclipse е и първият български класически албум издаден от жена композитор, изпълнител и продуцент.
Младата изпълнителка е решила да грабне вниманието на публиката си не само с вдъхновяващите си музикални изпълнения, но и с подкрепата на още 8 други жени носещи името Мария. Те са творци работещи в различни сфери на изкуството, които ще разкажат своите вдъхновяващи истории, пример за успеха и трудностите, през които са минали, но не са ги спрели да са успешни. Сред тях са водещата Мария Силвестър, певицата Мария Илиева и балерината Маша Илиева.