Тихомир Безлов: Освобождаването под домашен арест е познат сценарий за бъдещо оневинямане
Секция: ПОЛИТИКА
19 Септември 2019 09:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тихомир Безлов: Освобождаването под домашен арест е познат сценарий за бъдещо оневинямане

/КРОСС/ Специализирания наказателен съд определи мярка за неотклонение „домашен арест" за Маринела Арабаджиева. Мотивите на съда са медицинската експертиза за влошеното й здравословно състояние.

Познат сценарий е при задържане и обвинения за някакви престъпления, пране на пари, задържания да излезе поради здравословни причини. Трудно може да сбъркаме, ако кажем, че от 10, 9 ще се опитат да излязат по медицински причини. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Подобна струва ми се е ситуацията с Миню Стайков, който беше задържан, сина му. Ако направим един списък с последните задържания, ще видим много дълъг списък на излезли по медицински причини, каза още Безлов.

В случая не може да се каже, че има обрат по делото, просто мярката срещу Маринела Арабаджиева пада. При самото дело трябва да се види какво и как ще се докаже. Трябва да се отбележи, че обвиненията за данъчни престъпления, в случая за ДДС измами, изключително сложно се доказват. Обикновено се доказват ниските нива, там присъди има, но ако погледнем, имаме няколко така наречени олигарси с такива обвинения за ДДС измами - Ковачки, Гриша Ганчев, но такива обвинения се доказват трудно.