Транспортната комисия в ЕП отхвърли искането за изтегляне на пакета „Мобилност“
Секция: СВЯТ
19 Септември 2019 12:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Транспортната комисия в ЕП отхвърли искането за изтегляне на пакета „Мобилност“

/КРОСС/ Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли днес предложението пакетът „Мобилност" да бъде изтеглен от Европейската комисия.

Заседанието на транспортната комисия продължи по-малко от десет минути. В началото председателката Карима Дели обяви, че евродепутатът Исмаил Ертуг, който бе вносител на предложението камионите да се връщат в страната - отправна точка на всеки четири седмици, става заместник-председател на парламентарната група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите и вече няма да е докладчик по пакета. Новият координатор е шведът от същата партия Юхан Даниелсон.

Пред „Хоризонт" вносителят на искането за изтеглянето на пакета - евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, коментира резултата така:

„Със сигурност не е положителен, малко разочароващ, идва следващата седмица, така че готвим се за него тогава, когато гласуваме дали да се даде мандат, но не очаквам да има по-добро представяне от това. Ясно е, че мнозинството е категорично срещу нашата позиция".

Председателката на транспортната комисия Карима Дели съобщи, че следващото заседание е във вторник. Тогава ще се гласува дали да започнат преговорите по пакета. Ако вотът бъде положителен, започват преговори със Съвета и Комисията.

Новата комисия трябва да поеме функциите си от първи ноември.