Мобилно приложение помага в търсенето на работа
Секция: ИКОНОМИКА
19 Септември 2019 12:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мобилно приложение помага в търсенето на работа

/КРОСС/ Искахме да направим целия процес по намиране на работа по-приятен и достъпен за младите хора, дори по-вълнуващ и съответно този процес да не е немотивиращ и неприятен, заяви пред БНР Константин Цонев, един от създателите на електронна платформа за търсене на работа.

Начинът, по който се опитахме да направим това, е чрез изцяло мобилно интерактивно приложение, в което кандидатите си създават профил - става за около 5 минути, подобно на „Линкдин", каза Цонев в предаването „Преди всички" на програма „Хоризонт".

„След това има набор от филтри, където потребителите задават очакванията си и на база на тези неща, включително взаимодействие с приложението - т.е. колкото повече го използват и колкото повече обяви за работа харесват или отхвърлят, толкова повече алгоритъмът се научава какво да им показва - само най-подходящите обяви", допълни той.

Според него основната разлика с други начини за търсене на работа е достъпността - изцяло мобилно: „Дори когато си в градския транспорт можеш за минута да видиш какво се случва".