Румен Петков: Гласуваш за Борисов, получаваш Деската
Секция: ПОЛИТИКА
20 Септември 2019 13:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков: Гласуваш за Борисов, получаваш Деската

/КРОСС/ Сегашният начин на местно самоуправление е извратен. Четвърт от средствата, които стигат до общините, стигат по силата на постановления на Министерския съвет, зад гърба на Народното събрание и обществото и на партиен принцип. Това коментира в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков, който подчерта, че в цялата история на партийната политическа система в България в изтичащия управленски мандат за първи път левицата няма кмет на областен град и изрази надежда, че това ще е и последният такъв случай. Пред медиите в града той подчерта, че сегашното управление по модела на срастване на партия с държава е вредно за обществото и извратено.

Петков коментира и темите в държавата през последните няколко седмици - шпионски скандали, спирането на ефира на Националното радио за първи път в историята.
„...Последните два три месеца, премиерът жив да го ожалиш. От едната страна шпиони - и трябва да кажа с покруса, че нито един от шпионите не е в ареста или в съда. Това е углавно престъпление и прокуратурата, и съда пуснаха баш шпионина да се вре по студиата и да шпионира, да  черпи информация и да докладва. От другата страна - саботьори в радиото. Това е речниковият състав на Вълко Червенков, не разбирам. Той се занимаваше с разкриване на шпионски групи и ликвидиране на саботьорски групи...".
Председателят на ПП АБВ коментира и случилото се около затворника Будимир Куйович и последвалите оставки на началника на Софийския затвор Десислав Трайков. Той намекна за зависимост между Трайков и държавното ръководство.

„...Питам ясно Борисов - какво правим с ръководството на Софийския затвор и със затворниците. Да каже ясно - имат ли общ бизнес, в какво им е бизнеса. Защо ръководството не може без Деската? Аз знам защо затворниците не могат без Деската, имам предвид, само някой, по-първите. Но защо Борисов не може без Деската? Да излезе и да каже. Тези неща потъват и нашите сънародници трябва да знаят за какво гласуват. Защото съм на път да мисля, че когато гласуваш за Борисов, получаваш Деската".
Петков призова министър-председателя да опровергае това твърдение.

„...Да излезе да каже, че не е така - лесничко е. Можем без Деската - уволняваме го. Или не можем без Деската Да излезе някой й да каже - Румене, не си прав, ще се извиня веднага. Но не казват. За обсъжданите „мокри" поръчки ‚ в тази институции ще питам друг път, ако ми стигне времето...".