Миролюба Бенатова стана шофьор на такси
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Септември 2019 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Миролюба Бенатова стана шофьор на такси

/КРОСС/ Топ репортерът Миролюба Бенатова вече е таксиметров шофьор. Това разкри самата тя във Фейсбук. Бенатова е взела изпита в ДАИ, издържала е психотеста и вече кара кола на Yellow taxi. Тя обяснява, че е стигнала до това решение, след като не получава възможност да задава въпроси в ефир.

"Служебният ми телефонен номер като шофьор на такси, завършва на 111. Когато започнах да го ползвам, бях в БТВ. После ми го взеха за малко, когато през 2013а напуснах. След това си го откупих и сега ми се стори удачно пак да ме представлява. 111 си е символично число. Докато сме на 111-то място по свобода на словото, аз имам свободата да питам от този номер дали съм спряла на точното място и да информирам, че съм пристигнала на адреса. Имам свободата да комуникирам с публиката аналогово. Камерно. Без ефир", разказва Бенатова.

След това тя се върща назад и припомня как се е разделила с Нова телевизия, получавайки "отказващо" предложение, което не може да приеме. Кариерата й обаче е направила завой в попрището, защото навсякъде й казвали, че няма място за репортери като нея. Въпреки че и в таксиметровите среди я приели с недоверие, там тя поне е получила шанс да опита.

"Взех си изпита в ДАИ, издържах психото и кандидатствах в Yellow", допълва Бенатова.

"Някои още вярват, че разследвам или кроя нещо. Други (уж репортери) повтарят под сурдинка опорката, че готвя някакъв проект", добавя тя и дава да се разбере, че става дума за безпочвени спекулации. Миролюба Бенатова уточнява, че единствената нейна дейност, свързана с журналистиката, е писане на статии по предложени теми от списания, които нямат връзка с политиката.

"Мен не ме е срам всеки ден да заставам очи в очи с публиката. И продължавам да й служа. Както мога. Днес е това. Благодаря за доверието", завършва тя и се подписва: "Миролюба Бенатова, шофьор на такси"