Фандъкова да спре да използва общински ресурс за лични цели и партиен пиар!
Секция: Интервюта
21 Септември 2019 09:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фандъкова да спре да използва общински ресурс за лични цели и партиен пиар!

/КРОСС/ В началото на септември БСП - София поиска столичният кмет Йорданка Фандъкова да излезе в отпуск и да спре да прави предизборна кампания, скривайки я зад "инспекцията" на различни общински обекти. Нейният отговор беше, че тя не прави кампания, а работи за софиянци и града. Последва и позиция на ГЕРБ - София, в която се напомня, че госпожа Фандъкова е законно избран, действащ кмет и излизането й в отпуск ще преустанови работата на Столична община и ще създаде затруднения за гражданите.

Какво последва? Кметът Фандъкова продължи с инспекциите и "неотложната работа в полза на софиянци", която през последните 3 дни се изрази в представяне на лица от иновативния й бъдещ екип. Да припомним фактите - на 18-ти септември при проверка на строителството на детска градина в Курило тя представи първия си нов кандидат за общински съветник на ГЕРБ - арх. Ивайло Петков. На 19-ти септември при посещение в Първа градска, сега Първа многопрофилна болница за активно лечение, представи проф. Иво Петров като второто ново име от граждаската квота в отбора й. На 20-ти септември при посещение в Университетската АГ болница "Майчин дом" представи проф. Асен Николов като част от листата й за общински съветници.

С цялото ни уважение към безспорния авторитет на посочените кандидати, искаме да попитаме кое наложи те да бъдат представени сега и по този начин преди законното откриване на предизборната кампания? Да, наистина, при представянето им, кметът Фандъкова не се вози на "джипка", а използва територията на реномирани лечебни заведения. Но това не променя безспорния факт, че тя използва общински ресурс за лични цели и партиен пиар.

Госпожо Фандъкова, в представянето на бъдещата Ви листа ли се изразява незаменимото Ви присъствие в Столична община и работата Ви в интерес на гражданите, заради които не излизате в отпуск?