Изгубихме чувството за България!
Секция: Анализи
22 Септември 2019 11:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изгубихме чувството за България!

/КРОСС/ Днес е един голям национален празник - Денят на обявяване на независимостта на 22.09.1908 г. Когато България гордо заявява, че никому не е васал. Едва освободила се от робството, счупва оковите и заявява на света, че българите не са роби никому. Заявяваме го със смъртта на българските мъже в Балканските, Междусъюзническата и Сръбско-Българската война. Заявяваме го с труда и на българските жени, на които се крепи икономиката на България, докато убиват мъжете и синовете им по фронтовете на България.

Толкова много кръв сме дали за България, за Родината си. Толкова много незнайни и знайни гробове, в които набързо са погребани млади български мъже, дали живота си за свободата ни.

Вие, епилираните и с изскубаните вежди, вземащи добавки за мускули, знаете ли как се спи в окоп? Знаете ли как се тича с викове "на нож" срещу превъзхождащ по численост противник? Знаете ли как Вашите прадядовци са писали писма между две битки? Знаете ли как да се биете до смърт, защото зад вас е България?

По време на робството всяко българче в килийното училище учеше българската азбука, да чете и да пише, да помни, че е българин, християнин. Петстотин години помнихме, че най-важното е България.

Къде отиде това чувство? Умря с американската царевица, която подхвърляха на гладните българи през деветдесетте, с книгите и лекциите на Сорос, с които инфектираха умовете на младите българи, с първите митинги, на които като основна цел се постави не България, а Европа, НАТО и евроатлантическата ориентация на България. Когато започна да става срамно да си патриот. Когато стана срамно да наричаш нещата с истинските им имена. Когато стана срамно ДА СИ БЪЛГАРИН.

Сега най-важното не е България. Тя умира. Заради нас. Защото вместо за нея, за България, за Родината си, за единственото си Отечество, българите се грижим само за задниците и комфорта си! Предците няма да ни простят. Поколенията след нас няма да ни простят! Вие прощавате ли си за избора?

Елена Гунчева/фейсбук