180 снимки до момента за конкурса на МРРБ „Моят град е моята крепост“
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Септември 2019 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
180 снимки до момента за конкурса на МРРБ „Моят град е моята крепост“

/КРОСС/ Още 10 дни могат да се изпращат снимки за участие в инициативата

180 снимки са получени до момента в рамките на инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място", част от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост". Конкурсът цели да стимулира гражданите да покажат и популяризират със снимки проектите, с които се обновяват големите общински центрове и обекти на културната, туристическата, образователната, социалната, здравната и пътна инфраструктура, как се развиват градовете с инвестициите по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г., както и с предходните проекти, реализирани по ръководените от МРРБ европрограми. 

Най-активни към днешна дата са жителите на София, Благоевград, Ловеч, Стара Загора, Враца, Добрич, Монтана, Петрич, Габрово и Мездра. Участниците в конкурса са изпратили най-много кадри на обновени паркови и централни зони, санирани блокове, детски площадки, учебни заведения и детски градини, обновените сгради на пожарните служби,  социални жилища. Има и фотографии на исторически местности и реставрирани крепости.

Само 10 дни остават до изтичане на крайния срок - 30 септември, в който все още може да се изпращат снимки за включване в надпреварата. Те се приемат на имейл: press@mrrb.government.bg, придружени с име на автора, телефон за връзка и кратка информация с какво го впечатлява този проект и с какво допринася за града.

Най-добрите кадри и посланията към тях ще бъдат включени в календар за 2020 г., предвидени са и атрактивни награди.  

Така всеки има възможност да подкрепи родния си град, като покаже обновени паркове и площади, междублокови пространства, детски градини, училища, жилищни и обществени сгради, спортни площадки и центрове, рехабилитирани пътища, културни и туристически обекти, реновирани здравни заведения, обществен транспорт и внедрени интелигентни решения за управление на населените места.