15% ръст на културно-историческия туризъм
Секция: Туризъм
22 Септември 2019 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
15% ръст на културно-историческия туризъм

/КРОСС/ Културно-историческият туризъм отбелязва ръст от 15%, заяви във Велико Търново министърът на културата Николина Ангелкова. Тя поясни, че той е ключов за превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация.

В края на този месец приключва общественото обсъждане на стратегията за развитие на това направление в туризма до 2030 година.

Успешно се развиват деветте български културно-исторически дестинации, като при някои от тях има 100% ръст на посещаемостта, посочи министър Николина Ангелкова.

„От януари до юли месец международните туристи, които са посетили България, са над 5,1 милиона. Около 25% са декларирали, че са посетили страната с цел културно-исторически туризъм. Все повече ние самите предпочитаме да посещаваме вътрешността на страната", каза Ангелкова, цитирана от БНР.

Разработен е контрактен план за развитие на културно-историческия туризъм. Стратегията до 2030 година ще е окончателно готова до края на тази годината, а след общественото обсъждане ще стане ясно на какво финансиране ще се разчита, заяви още министър Ангелкова.