Борисов за Голямата базилика в Пловдив: Това е голямо богатство
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2019 12:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов за Голямата базилика в Пловдив: Това е голямо богатство

/КРОСС/ Това е голямо богатство, Нанси. Така премиерът Бойко Борисов се обръна към шефката на "Америка за България" Нанси Шилър. Премиерът пристигна в Голямата базилика на Филипопол, чиито довършителни работи са почти към финала. Той разгледа над 2 декара антични мозайки - образец на римското изкуство. Министър-председателят буквално онемя, когато му дадоха VR устройство, което създава изкуствена реалност и чрез него се вижда базиликата, както е била през IV век.

"А в Маноле ходи ли на кулата", попита Борисов Нанси Шилър и я увери, че след една година там ще бъде археологически обект на световно ниво. Премиерът е придружаван от областния управител и кандидат за кмет на Пловдив от ГЕРБ Здравко Димитров. След базиликата Борисов ще инспектира обновения площад на Пловдив, а по-късно ще открие Есенния технически панаир, който ще продължи до неделя.

Борисов ще присъства и на откриването на 75-я Международен технически панаир в Пловдив.

Панаирът ще продължи до неделя. Ще участват близо 600 фирми от 34 държави, а страна партньор е Русия.

Над 500 фирми от 34 държави се представят на Международния технически панаир в Пловдив, а с най-силно участие са компаниите от Германия, Италия, Чехия и Турция.