Български боксьор почина след мач в Албания
Секция: СПОРТ
23 Септември 2019 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Български боксьор почина след мач в Албания

/КРОСС/ Български боксьор почина от раните си след участие в галавечер в албанския град Шкодра, предаде Gong.bg

От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо по повод трагичната кончина на Исус Величков. За него това е бил шести мач в категория "перо".

От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо по случая. В него се казва, че на 21 септември по време на мач Исус Величков припада в 4-тия рунд. Лекарският екип на място успява да върне в съзнание българския състезател, но веднага е откаран в местната болница. Там Величков е починал.

„Българският професионален боксов съюз е спазил всички международни стандарти по отношение получаването на едногодишен лиценз от страна на състезателя, а именно - преминаването на конкретни медицински прегледи, доказващи доброто му здравословно състояние. В това число Съюзът е издал всички необходими оторизационни документи на състезателя отново в съответствие с международните стандарти за участието на И. Величков в конкретното събитие. Българският професионален боксов съюз очаква да получи видео материал от събитието, договор за участие на състезателя със съответния местен промотър, както и резултат от съдебната аутопсия в Албания, за да може да даде последващо становище относно станалото. Българският професионален боксов съюз изказва сърдечните си съболезнования на роднините и близките на починалия състезател, като е напълно съпричастен към страданията на семейството на И. Величков. Въпреки отрицателната статистика, той показа качества на много добър професионален боксьор", се казва в съобщението на боксовия съюз.