Путин: Чуждестранното вмешателство причинява глобалните конфликти
Секция: Русия
23 Септември 2019 20:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Чуждестранното вмешателство причинява глобалните конфликти

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин обяви, че глобалните конфликти са причинявани от чуждестранни опити за влияние върху вътрешните работи на отделни страни. Той го направи в писмено изявление, прочетено от директора на руското външно разузнаване Сергей Наришкин.

По време среща на ръководителите на службите за сигурност и разузнавателните служби на Общността на независимите държави (ОНД) Путин заявил, че тези конфликти нарушават "традициите и историческата памет, формирана през вековете".

Той добавил, че общите цели са да се предотвратят тези опити за чуждестранно вмешателство в политическите и социалните процеси в страните и да се гарантира, че интересите на обществото и правата и свободите на гражданите са защитени.

Междувременно Наришкин настоя, че "безпочвените обвинения за това, че някоя държава е замесена в нападението срещу петролните съоръжения в Саудитска Арабия, са неприемливи".

"Ние очевидно осъждаме такива действия. Въпреки това се изискват много ясни безпристрастни доказателства за вина. Неясните обвинения за някаква страна, движение или друга сила, която е инициатор на тези действия, са недопустими", изтъкна шефът на руското разузнаване, имайки предвид обвиненията на САЩ и Саудитска Арабия срещу Иран за нападението с дронове и крилати ракети срещу саудитски петролни съоръжения.