Най-голямото изложението на пътностроителна техника настига световния форум „Баума“
Секция: ИКОНОМИКА
24 Септември 2019 11:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-голямото изложението на пътностроителна техника настига  световния форум „Баума“

/КРОСС/ Най-голямото изложение на пътностроителна техника в България настига световния форум „Баума", който се провежда в Мюнхен. Това заяви Борислав Тодоров, председател на Асоциацията на търговците на едра строителна техника, на пресконференция в Международен панаир Пловдив. Паркът за тежка механизация е част от изложбата „Стройтех 2019" в рамките на Международния технически панаир и е единственият у нас, който представя всички големи фирми от бранша.
„Баума" се организира през 3 години и показва последно поколение иновации, а нашето изложение може да се сравни с него, защото тук е най-новото в световен мащаб, поясни Борислав Тодоров. На площ повече от 7000 кв. м са събрани експонати на водещи марки. Демонстрират се хитови модели багери, самосвали, съоръжения за събаряне на здания, машини за полагане на асфалт и направа на канали, както и други машини гиганти.

Сред изложителите са някои от най-големите производители на бетонови възли в Европа, на асфалтови смески, битум, дренаж за пътища. За първи път има машина за скрап, каквато рядко се показва на изложения. Атрактивен експонат е техниката за разбиване на скали при прокарването на пътища.
Специалистите могат да видят на живо технологичните и техническите иновации в демозоната. Очакваме посетители от цяла Югоизточна Европа, защото в момента интересът към този сектор е голям, коментира директорът на панаира д-р Иван Соколов.
Наред с машините гиганти, на изложбата „Стройтех 2019" присъстват и миниварианти. За първи път е представена японска марка, световен лидер в областта на компактната техника. В нейната гама от малогабаритни трактори има модели с различно приложение - за почистване и обработка на сняг, пътища, улици, алеи, площадки, паркове, градини, тревни декоративни, спортни и комунални терени, обясняват от фирмата вносител.
Освен тези новости, на ЕСЕН 2019 са представени модерни технологии, продукти и услуги от областта на автомобилната индустрия, транспорта, автосервизното оборудване, машиностроенето, роботиката, автоматизацията, електрониката, електротехниката, информационните и дигиталните технологии, екологията, енергетиката, химията и водния сектор. Експозициите на близо 600 фирми от 34 държави, разположени в Международен панаир Пловдив, може да се видят до 28 септември.