Народният театър става класна стая в първата премиера за сезона
Секция: КУЛТУРА
24 Септември 2019 15:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Народният театър става класна стая в първата премиера за сезона

/КРОСС/ Броени дни след началото на учебната година не училищният, а театралният звънец ще събере някои от най-именитите български актьори със сребро в косите в сюжет, който не само ги връща в ХI А, а събира и съшива с биографични, тъжно-смешни и съдбовни конци годините в България преди и след прехода.

Възможно ли е цял един клас да се побере в едно театрално представление на Камерна сцена в Народния театър "Иван Вазов"? Не, естествено, само малцина от някогашния ХI А ще се срещнат години по-късно - и навярно за последен път с тях ще бъде и някогашната им класна.

Това, и още много вероятни и невероятни неща, озвучени със смях, въздишки, спомени, морски бриз, изстрели и музика, ще се случат в първата премиера за новия сезон, която е на 27 септември на Камерна сцена - "КАКВОТО, ТАКОВА" от Недялко Йорданов.

Ученическите трепети и житейските вълнения ще си припомнят ЕМИЛИЯ РАДЕВА, ЯНИНА КАШЕВА, ИВАН НАЛБАНТОВ, ЖОРЖЕТА ЧАКЪРОВА, ЛЮБОМИР МЛАДЕНОВ, ПЛАМЕНА ГЕТОВА, БОГДАН ГЛИШЕВ, РУТ РАФАИЛОВА и САВА ПИПЕРОВ. Щафетата на младите пък е поверена на ЕВА ТЕПАВИЧАРОВА и ХРИСТО ТЕРЗИЕВ.

Сценография ЧАЙКА ПЕТРУШЕВА, костюми ДЕСИСЛАВА БАНКОВА, музикално оформление НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВ, автор на песента ХАЙГАШОД АГАСЯН