Филхармонията започва цикъл концерти "Дипломация и музика"
Секция: КУЛТУРА
25 Септември 2019 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Филхармонията започва цикъл концерти "Дипломация и музика"

/КРОСС/ И през този сезон Камерна зала България ще зарадва почитателите на класическата музика с програма, обхващаща всички жанрове на камерното изкуство.

От днес, 24 септември, започва музикалният цикъл "Дипломация и музика", посветен на 140 години дипломатически отношения между България и водещи европейски страни. Първият концерт е с музиката на Русия. Солисти ще бъдат пианистите Виктория Василенко и Сергей Редкин, а в програмата са включени произведения от С. Рахманинов, С. Прокофиев и М. Плетньов.

На 25 септември пианистката Анжела Тошева ще представи творби от Шопен, Барток, Равел и Берио.

30 септември е резервиран за любителите на Хайдн и Пиацола, които ще звучат в изпълнение на струнен квартет Credo в състав Ивайло Данаилов - цигулка, Милен Максимов - цигулка, Христо Аролски - виола и Петър Кушлев - виолончело. Концертът е посветен на юбилея на лютиера Апостол Калоферов, изработил инструментите на музикантите.

През октомври публиката ще има удоволствието да чуе София квартет, Струнен квартет "Филхармоника", както и цигуларката Наталия Тодорова, пианиста Васил Начев, и рецитал на флейтистката Гергана Иванова - носител на Гранд При на 7-ми Международен конкурс "Наследниците на Орфей" 2019. На рояла ще ѝ партнира Татяна Божко.

Всички събития са с начален час 19:00 ч., а билети за концертите могат да се закупят от касата на Филхармонията, както и онлайн на EPAY-GO.