Премиерът Бойко Борисов е удостоен с почетния девети дан по таекуондо
Секция: ПОЛИТИКА
25 Септември 2019 11:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът Бойко Борисов е удостоен с почетния девети дан по таекуондо

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов е удостоен с почетния девети дан по таекуондо. Това се случи по време на посещението му в Световното седалище на бойното изкуство таекуондо „Кукион", планирано в официалната му програма за визитата му в Република Южна Корея.

За целта премиерът трябваше да счупи дъска, с което той се справи успешно. Той облече и традиционната дреха за таекуондо догок.

Борисов благодари за високата чест и се обърна към младите хора в Южна Корея: „В България също имаме много добри състезатели и треньори". Той посочи още, че принципите на таекундото са особено важни, особено за младите хора. „Когато си по-силен, да бъдеш по-снизходителен към слабите. Да използваш силата за мир, винаги да даваш още един шанс на противника, дисциплината, йерархията, да бъдеш критичен към себе си и снизходителен към другите, но най-вече да не се страхуваш от нищо", заяви българският премиер.

С девети дан по таекуондо по-рано през тази година е бил удостоен и белгийският крал Филип, а през 2013 г. пояс и диплома за почетен девети дан в бойното изкуство е получил и руският президент Владимир Путин. Със степента в спорта са отличени малко хора, които са основно политически личности.

Посещението на Борисов в Световното седалище на бойното изкуство таекуондо започна с излъчването на кратък филм, представящ „Кукиоан" и с демонстрация на изкуството, като в края на изпълнението от участниците в изпълнението бяха опънати българският и южнокорейският флаг.