Ламбо спази обещанието си, игра на финала на Сцена на кръстопът
Секция: КУЛТУРА
25 Септември 2019 17:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ламбо спази обещанието си, игра на финала на Сцена на кръстопът

/КРОСС/ Скъпи приятели, на 24 септември миналата година ви обещах, че ще се върна на сцената - тук в Пловдив. Ето ме пред вас със спектакъла „Актрисата". Датата 22-и ми е много особена - на 22 август ме оперираха, на 22 септември почина сестра ми, на 23-и бе рожденият ден и си отиде любимата ми Мария. Тук съм, за да ви благодаря за обичта ви към театъра, към актьорите и персонално към мен". С тези думи се обърна към публиката в Драматичния театър проф. Стефан Данаилов на финала на 23-ото издание на Международния есенен фестивал „Сцена на кръстопът".

Големият актьор и арт директор на театрален форум бе част от спектакъла „Актрисата" заедно с Аня Пенчева, иван Панев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Живко Сираков, Павел Иванов, Божидар Мицев и Боряна Бабанова.

„ Щастлив съм, че този фестивал е важна част от живота на пловдивчани", каза още Стефан Данаилов и не пропусна да изрази радостта си от множеството цветя, които екипът на „Актрисата" получи, защото: „ние - актьорите, обичаме цветята, обичаме аплодисментите, те са знак на уважение към работата ни на сцената".
Директорът на театъра Кръстю Кръстев допълни, че 23 години са малко и се надява да бъде свидетел и на 50-ото издание на театралния фест. Кръстев отправи специални благодарности към пловдивската публика.

А тя не изневери на „Сцената" и тази година. Над 5000 зрители гледаха фестивалните представления в Голямата и Камерната зала на театъра, както и в Кукления театър. Билетите за някои от спектаклите свършиха буквално за дни, а на сцената под тепетата гостува пъстра палитра от представления от българския театрален афиш, както и гости от Украйна и Унгария.