Радев пред „Икономист“: Демографията е основен проблем за България
Секция: Коментари
26 Септември 2019 12:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радев пред „Икономист“: Демографията е основен проблем за България

/КРОСС/ Президентът Румен Радев проведе официална среща с главния редактор на списание„Икономист" Зани Бедос - една от най-влиятелните личности в сферата на глобалните финанси, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Срещата се състоя в Ню Йорк в рамките на Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг. В началото на 90-те години Зани Бедос е била част от екипа от „Харвард", който осъществява реформите в Полша.

С президента Радев обсъдиха икономическата ситуация в България, Европейския съюз и света, новите реалности в енергетиката и климатичните промени, бъдещето на автомобилната индустрия. Основен акцент в разговора беше търсенето на успешни световни икономически и финансови модели, които могат да бъдат приложени в България. Румен Радев и Зани Бедос се обединиха около мнението, че демографията е изключителен проблем за българското общество и следва да е основен приоритет в контекста на икономическото развитие.

Успоредно с това българският държавен глава участва и на форум на високо равнище, организиран от ЮНЕСКО и посветен на темата за бъдещето на образованието