„Еврофутбол" – Александра Георгиева и Радина Борисова с титли от G1 на Албания по таекуондо
Секция: СПОРТ
26 Септември 2019 14:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Еврофутбол" – Александра Георгиева и Радина Борисова с титли от G1 на Албания по таекуондо

/КРОСС/ Спортните таланти на „Еврофутбол" - Александра Георгиева и Радина Борисова грабнаха титлите в две от категориите на силния международен турнир по таекуондо клас G1 в Тирана, Албания. Алекс победи два пъти гъркини с разгромяващи резултати - 20-0 и 27-4, а на финала надигра друга българка с 16-6. Радина Борисова се окичи със златото в кат. до 59 г. при девойките, след като се наложи на два пъти над гъркини с 5-4 в първата среща и с 23-10 във втората. Успехът на Ради е още по-ценен, защото между двете й излизания имаше земетресение от 5,4 по Рихтер в Албания. Въпреки че състезанието бе прекъснато заради труса, Радина се поздрави с крайния успех.
Друг Спортен талант на „Еврофутбол" - Гергана Топалова, завоюва титлата при жените с тима на Левски от държавното отборно първенство по тенис. Това е трета поредна титла за „сините" тенисистки, които срещнаха съпротива от тима на „Локомотив 1929" - София. Гери се отказа при резултат 2-3 в първия сет срещу Габриела Михайлова. Във втората среща Петя Аршинкова надигра с 6-4 и 6-3 Сара Маздрашка, а в решителния сблъсък на двойки Топалова/Аршинкова надделяха над Михайлова/Маздрашка с 6-4 и 6-4.

Трима Спортни таланти на „Еврофутбол" участваха на държавното първенство по летен биатлон, който се проведе на 21-ви и 22-ри на Белмекен. Антон Синапов е втори в 10 км „спринт" и трети в общото класиране. Преди него са Тимофей Лапшин, който се състезава за Южна Корея и Владимир Илиев. Димитър Герджиков е 4-ти. Тимофейл Лапшин е действащият световен шампион в „супер спринта" и „спринта" от последното световно първенство по летен биатлон, което се проведе през август. В дисциплината „преследване" Антон е втори, а Митко не участва заради здравословни причини. От 4 октомври продължава подготовката на елитните ни биатлонисти на ски на глетчера Дахщайн в Австрия.
Константин Василев взе участие в по-горната възрастова група, а именно юноши старша и в спринта е 5-ти, а в преследването е 8-ми.
„Еврофутбол" пожелава успех на всички Спортни таланти.