Непоказани творби от изложбата „Необозримо за Кольо К.”стават част от експозиция в НДК
Секция: КУЛТУРА
27 Септември 2019 17:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Непоказани творби от изложбата „Необозримо за Кольо К.”стават част от експозиция в НДК

/КРОСС/ Серия от графики и живописни платна, които не са показвани в Пловдив, са сред акцентите от изложбата „Необозримо за Кольо К." в Артгалерия НДК. Любителите на изкуството ще могат да видят произведения на художника, предоставени от колекционери и галеристи. Селекцията от картини може да бъде видяна от 4 до 20 октомври, а официалното откриване е на 4 октомври от 18:30 ч.

Изложбата ще очертае разлиноликото творчество на пловдивския творец в неговия иначе „необозрим свят". Ще бъдат показани ранни произведения в различни жанрове като живопис, графика, скулптура, инсталации.

„Творчеството на Кольо Карамфилов е поетически сложно и дълбоко. Той е един от най-обичаните български художници, работеше с най-различни техники, правеше от всичко изкуство. Включихме в изложбата с много ранни негови неща - графики още от времето, когато се подписваше като Николай Карамфилов. Има една много интересна комбинация между пластика и рисунка и разбира се големи живописни произведения, в които могат да се видят целия този свят от символи, знаци, послания на Кольо Карамфилов.", споделя проф. Галина Лардева - изкуствовед и куратор на изложбата „Необозримо за Кольо К.".

На изложбата в НДК ще бъдат показани и откъси от филми за и с участието на Кольо Карамфилов. На откриването ще бъде представен и двуезичен каталог, който съдържа биографични данни на твореца и представя произведения от неговото творчество.

Проектът се осъществява от Фондация „Култура и съвременност" в партньорство с галерия U.P.A.R.K. и е част от официалната програма на Европейска столица на културата - Пловдив 2019.

НДК е партньор на проекта в частта с представянето му в София.

Посетителите ще могат да видят изложбата всеки ден от 5 до 20 октомври в Артгалерия - НДК между 11:00 и 18:00 ч. Входът за посетители е свободен.