Филип Морис Интернешънъл представя нов модел устройство за нагряване на тютюн на световния пазар - IQOS 3 DUO
Секция: ИКОНОМИКА
27 Септември 2019 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Филип Морис Интернешънъл представя нов модел устройство за нагряване на тютюн на световния пазар - IQOS 3 DUO

Компанията продължава да бъде лидер в областта на иновациите в тютюневата индустрия, новите технологии и науката и да поставя потребителя в центъра на своята дейност в усилията си за постигане на бъдеще без дим

/КРОСС/ Филип Морис Интернешънъл Инк. (ФМИ) представи на световния пазар най-новото попълнение в своята гама от устройства за нагряване на тютюн IQOS - IQOS 3 DUO. Най-новото устройство IQOS 3 DUO олицетворява непрекъснатото развитие на технологиите и е разработенo изцяло на база на получената обратна връзка от потребителите. Продуктът представлява още една стъпка на ФМИ към изграждане на бъдеще без дим и утвърждаване на лидерската позиция на компанията в категорията на бездимните продукти. Устройството IQOS 3 DUO ще бъде пуснато на пазара в Япония този месец, а до края на 2019 г. ще започне да се предлага и на повечето пазари, където се продава IQOS, сред които е и България.

„Пускането на най-новото ни устройство IQOS 3 DUO затвърждава нашия ангажимент за постоянни и непрекъснати инвестиции в разработката и търговската реализация на научно доказани продукти, които могат да помогнат на милиони пълнолетни пушачи, които в противен случай биха продължили да пушат, да преминат на тях - каза Яцек Олчак, главен оперативен директор на ФМИ - Новите версии на продукта, наред с иновациите и новите разработки, са ключов фактор за постигането на визията ни за бъдеще без дим. Днес вече близо 8 милиона пълнолетни пушачи по света са преминали на устройството IQOS и са се отказали напълно от цигарите."

Последното попълнение в гамата IQOS - IQOS 3 DUO - включва нови характеристики, които имат за цел да улеснят още повече преминаването на пълнолетните пушачи към бездимните алтернативи. Устройството IQOS 3 DUO се отличава по-бърз и мощен холдър от предишните и дава възможност за две последователни употреби с холдъра без презареждане, като времето за зареждане на холдъра е много по-кратко в сравнение с това при предишните версии на устройството IQOS 3 и IQOS 2.4+.

Целта на ФМИ е до 2025 г. най-малко 40 милиона пушачи на конвенционални цигари на марките на ФМИ, които в противен случай биха продължили да пушат, да преминат на бездимни алтернативи, а бездимните изделия да достигнат поне 30 процента от общите доставки на компанията. Към днешна дата компанията е инвестирала над 10 години и близо 6 млрд. долара в научни изследвания, развойна дейност и търговска реализация на все по-широка гама от бездимни продукти, които имат за цел да намалят риска в сравнение с пушенето. Над 400 водещи учени, инженери и научни експерти са се посветили на разработката и научната оценка на бездимните продукти.

Средно 70 процента от пушачите, които преминават към устройството IQOS се отказват напълно от конвенционалните цигари, според данните на компанията. Важно е да се отбележи, че устройството IQOS е насочено единствено и само към пълнолетни пушачи, които иначе биха продължили да пушат.