Лавров отрече руска връзка в интригата Тръмп-Зеленски
Секция: Русия
28 Септември 2019 11:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лавров отрече руска връзка в интригата Тръмп-Зеленски

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров нарече "параноя" твърдението, че Москва стои зад скандала около телефонния разговор между Доналд Тръмп и Владимир Зеленски, информира "Ройтерс".

Вчера председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси заяви, че Русия има пръст в казуса Тръмп-Зеленски.

Лавров обяви, че раздуват полемиката около телефонния разговор между Тръмп и украинския лидер. Той отрече страната му да е замесена.

Нанси Пелоси заяви, че Русия стои зад случая с телефонния разговор между президента Доналд Тръмп и президента Зеленски. Това е параноя, коментира Лавров пред журналисти в ООН.

Този месец американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал относно разговор на Тръмп с чуждестранен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, ако предостави компромат срещу Байдън. Конкретно става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма".

Конгресът публикува жалбата срещу Тръмп.

Сигналът е в основната на процедурата по импийчмънт, обявена от лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън. В сряда беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.