БСП-Хасково откри предизборната си кампания заедно с жителите на общината
Секция: ПОЛИТИКА
28 Септември 2019 16:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП-Хасково откри предизборната си кампания заедно с жителите на общината

/КРОСС/ Коалиция „БСП за България" в Хасково откри предизборната си кампания за местния вот на 27 октомври. Събитието се състоя пред художествена галерия „Форум".

„За мен е чест и отговорност да бъда кандидат за кмет на община Хасково, заяви кандидатът за кмет Коста Стоев. "Хасково, обичам те" е моят девиз и това не е емоционален израз, а клетва пред гражданите на Хасково", подчерта Стоев. Той отбеляза, че ще работи за решаването на основните проблеми на общината - ниските доходи, лошото качество на водата и водопроводната мрежа, бездомните кучета и разбитите улици, високите местни данъци и забравените села. Стоев подчерта, че предвижда създаване на нова Северна индустриална зона между Хасково и Димитровград, включване на летище Узунджово, намаление и освобождаване на инвеститорите от местни данъци и такси.

„За съжаление у нас за политиката се говори като за битка, за борба, за бой". Това каза в Хасково народният представител и член на ИБ на БСП Крум Зарков. По думите му някои хора се опитват да ни кажат, че изборите нямат значение, че някой друг вече се е разбрал кой ще е следващият кмет на Хасково. „Те грешат. Защото истината, е че зад Коста Стоев ще застанат не само БСП-Хасково единни, не само НС на БСП, не само ИБ и парламентарната група на БСП, но и всеки свободомислещ гражданин, който не се е отказал от мисълта, че родният му град и утре ще бъде място за живеене", посочи Крум Зарков. Той благодари за смелостта на кандитатите да се изправят срещу една вредна система. Зарков посочи, че Коста Стоев, с честен и здрав екип в общинския съвет, ще направи много за Хасково. „Но преди това те имат нужда от вас, помогнете им", призова гражданите Крум Зарков.

„Днес политиката е превърната в средство, чрез което някои икономически кръгове целят реализирането на определени корпоративни интереси, а не трябва да е така. Тя трябва да е средство за създаване на достоен живот на жителите на нашия град". Това заяви председателят на общинската организация на социалистите в Хасково и кандидат за общински съветник Камен Тодоров. Той отправи призив към гражданите: „Бъдете заедно с нас през следващия месец, за да се случи промяната в Хасково".

„Приоритет за коалицията в града ще бъдат младите хора, намаляването на данъчната тежест за осигурени семейства с три деца, увеличаване на еднократната помощ за новородено", подчерта Богдан Кирилов, член на ИБ на МО към БСП и номер 3 в листата на общинските съветници.На откриването присъстваха още зам.-председателят на БСП Деница Златева, народните представители Смиляна Нитова, Виолета Желева, председателят на областния съвет на БСП Емилия Масларова, симпатизанти и граждани.