„Капачки за Бъдеще“ до този момента събра около 45 тона пластмаса в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Септември 2019 15:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Капачки за Бъдеще“ до този момента събра около 45 тона пластмаса в София

/КРОСС/ Благотворителната инициатива „Капачки за Бъдеще" до този момента събра около 45 тона пластмаса в София. Това съобщиха организаторите на събитието, предаде Informo. Вече два товарни автомобила, пълни с пластмасови капачки, са изпратени към пунктовете за рециклиране на пластмаса.

Един камион превозва около 10-15 тона пластмасови капачки. В момента се пълнят още четири тира. До момента са натоварени приблизително 45 тона само в столицата. При вчерашната кампания в останалите градове са събрани приблизително 40-50 тона. Има още два или три града, които също са участвали в кампанията, но все още не са премерени, колко тежат капачките, които са предали", каза Мария, един от организаторите на кампанията.

„В сравнение с миналите години количеството на събрани пластмасови капачки расте все повече и за това нашите очаквания са да съберем около 90-100 тона само в София. Има още много каузи, към които да се насочим. В момента организаторите правят списък с всички болнични заведения, за нуждите, които те имат. Има още много какво да се покрива, за това се надяваме до края на тази година навсякъде да има нови, работещи кувьози. А там, където има нужда и транспортни кувьози. До сега са закупени и дарени на общински болници в страната 12 кувьоза", посочи още тя.

Благотворителната инициатива „Капачки за Бъдеще" се проведежда в столицата на площад „Батенберг" пред бившия Мавзолей. Всеки, който иска да подкрепи кампанията, може да го направи до 17 часа. снимка: Informo Целта на организаторите е до края на годината да бъде решен проблемът със старите кувьози в малките общински болници. Днес в кампанията ще се включат и 15 камиона, които ще транспортират събраните капачки до Казанлък.